3 moduri pentru motivarea echipei tale

Leadership-ul se referă la motivație – motivarea oamenilor către un scop sau obiectiv specific. Tu ar trebui să înveți ce îi motivează pe membrii echipei tale, să fie la fel de important și pentru tine și să le arăți aprecierea ta.

Dacă te uiți de-a lungul istoriei la lideri care variază de la Alexandru cel Mare la Winston Churchill, toți au avut capacitatea de a-i aduna pe oameni în spatele lor spre un obiectiv comun. Deci, cum îți motivezi echipa?

motivare echipei tale smartdoctor

Iată trei moduri simple:

1. Află ce îi motivează – vor bani, concurență sau statut? Sau, poate, sunt motivați de echilibrul familiei și viața profesională. Orice îi motivează, trebuie să afli ce este și să-l faci important și pentru tine.

2. Explică-le ce vrei să facă pentu tine – nu le spune că încerci să-i motivezi. Realitatea este că mulți oameni nu își înțeleg locurile de muncă sau rezultatele așteptate de la acestea. Mulți oameni se concentrează pe îndatoririle lor și nu pe obiectivul final.

3. Arată-ți aprecierea pentru un lucru bine făcut – Când cineva este motivat să facă ceva, de obicei dorește să fie recunoscut pentru eforturile depuse. Urmărește cum își apreciază antrenorii profesioniști jucătorii după ce au făcut ceva spectaculos. Îi îmbrățișează, îi felicită de față cu ceilalți jucători. Aceștia sunt cei mai buni sportivi din lume și totuși sunt încântați de recunoștința deosebită din partea antrenorilor lor. Dacă sportivii de elită răspund în acest fel, la fel și echipa ta.

apreciere smartdoctor

Și nu, nu toți oamenii simt că sunt apreciați doar pentru că-și fac treaba bine, ci vor să audă asta de la tine. Ei vor să fie speciali, vor la finalul zilei să audă că cineva apreciază munca lor.

Îți recomand să citești și următoarele articole: