smartdoctor-solutii

Trucuri pe care orice persoană de la Front-Desk trebuie să le știe

Trebuie să ții cont de un lucru important: pacientul este cel mai important.

O să scriu mai jos câteva sfaturi pentru Front-Desk:

1. Folosește inteligența emoțională

Pentru a fi lider, trebuie să te bazezi foarte mult pe inteligența ta emoțională. Aceasta înseamnă să-ți asculți emoțiile și să recunoști emoțiile echipei și ale pacienților pentru a putea lua o decizie corectă. Fă-ți un obicei în fiecare zi să descoperi ce sentimente ai pentru un lucru, apoi două până când devine o rutină.

2. Sărbătorește succesul

Potrivit experților, „ar trebui să vă distrați și să sărbătoriți succesul”. Acest lucru poate însemna orice, de la recunoașterea unor mici victorii în cadrul clinicii până la realizări personale importante ale membrilor tău din viața lor personală. Uneori, laudele verbale este tot ceea ce au nevoie pentru a-i face pe oameni să se simtă apreciați.

3. Fii accesibil

Ori de câte ori un pacient te roagă ceva, care nu se poate face în acel moment, dă-te un pic în spate, pune-te în locul lui și realizează că pentru el este important. Îți recomad să încerci să îl ajuți. Poate vrea o programare la altă oră care este deja ocupată, sună pacientul din ora respectivă și întreabă-l dacă poate veni el la altă ora. Pune o întrebare, ce te costă? Timp? Dar recunoștința pacientului fericit, sentimentul de împlinire că ai ajutat un om, mulțumirea lui nu sunt mai presus decât faptul că ai pierdut 5 minute din timpul tău?

4. Privește poza în ansamblu

Nu poți vedea pădurea de copaci? Încercă să nu te concentrezi pe lucruri mărunte pe care poate nu știi să le rezolvi sau poate în clipa aceea nu ai inspirație. Stai puțin, ia o pauză, gândește-te la toată problema în ansamblu și apoi revin-o la ce aveai de rezolvat.

5. Fă-ți o listă

Pentru a fi mai productiv îți recomand ca la sfârșitul unei zile să întocmești o listă cu ce ai de făcut ziua următoare. Ziua următoare rezolvă până în prânz minim 5 lucruri de pe lista. De ce? Conform unor studii cel mai productiv ești dimineața.